Bevrijdingsconcert in RK Kerk Zuiddorpe uitgesteld i.v.m Coronavirus

De musicus mag zingen over vrijheid in een ritme dat de hele ruimte vervult, maar hij kan anderen niet het oor geven dat het ritme vasthoudt, noch de stem die de vrijheid weerkaatst. Hoe graag zou hij je een vrijheidslied doen zingen uit het diepste van je hart (Kahlil Gibran).

Hopenlijk binnen afzienbare tijd geven Harmonie De Vereenigde Vrienden en de koren Jubilate Deo en Vocaal Ensemble EnCORe een bevrijdingsconcert in de Heilige Maria Hemelvaart Kerk te Zuiddorpe. Het concert begint om 19:30 en staat geheel in het teken van de bevrijding en het uitdragen van 75 jaar vrijheid, een unieke mijlpaal voor ons land. De titel van het concert is “Verenigd in Vrede & Vrijheid” en het programma bestaat uit muziekstukken rond oorlog en vrijheid. Zo zal de harmonie o.l.v. Hans de Doelder ‘Arnhem’ en Song of Liberation uitvoeren. De koren o.l.v. Jos van der Linden en Bram de Waele brengen een gevarieerd programma met liederen als ‘Where have all the flowers gone’ en ‘What a wonderful world’.

Het concert wordt afgesloten met Beethoven’s ‘Ode an die Freude’ en ‘Land of Hope and Glory’, die door de drie verenigingen gezamenlijk worden uitgevoerd. Een aantal koorarrangementen voor dit concert zijn gecomponeerd door Bram de Waele.

De RK Kerk van Zuiddorpe heeft in 2019 een grondige opknapbeurt ondergaan en met haar fraaie akoestiek biedt de kerk een fantastische concertruimte aan de drie verenigingen, die voor de organisatie van dit evenement kunnen rekenen op de medewerking van PKC Zuidoost, Stichting ’t Kaaike en Bewonersplatform Leefbaar Zuiddorpe.

Tickets inclusief consumptie tijdens de pauze en een consumptie na het concert kosten €10 voor volwassenen vanaf 18 jaar en €5 voor kinderen/jongeren t/m 17 jaar. De verkoop is gestopt  en de tickets zijn later weer verkrijgbaar bij MFC De Statie in Sas van Gent, Bruna Axel en Els van de Vijver, Dorpsplein 11, Zuiddorpe.

Tekst: Annemie van Roij